Musical 'Willem van Oranje'

oktober 2024

Op dinsdag 24 september hebben alle (pre)havo- en vwo-leerlingen en hun docenten kunnen genieten van de musical “Willem van Oranje”, georganiseerd door Stent Producties. De sectie geschiedenis heeft deze voorstelling mede gekozen omdat het perfect aansluit op de lesstof. De afgelopen weken hebben de leerlingen tijdens de geschiedenislessen de Tachtigjarige Oorlog behandeld. De komende periode zullen ze bij geschiedenis verder aan de slag gaan met een praktische opdracht. 

De musical verbond op een humoristische manier het heden met het verleden, waardoor de historische figuren en gebeurtenissen uit de 16e eeuw op een toegankelijke en boeiende manier tot leven kwamen. Door de afwisseling met de liedjes bleef de aandacht van de leerlingen moeiteloos vastgehouden en werd het nergens saai. 

De sectie geschiedenis heeft gekozen voor deze musical omdat het een geweldige manier is om de leerstof op een creatieve manier te verdiepen. De Tachtigjarige Oorlog is een interessante periode in de Nederlandse geschiedenis en door deze historische gebeurtenissen in een moderne context te plaatsen, krijgen de leerlingen niet alleen een beter begrip van de feiten, maar worden ze ook aangemoedigd om te reflecteren op de betekenis van vrijheid en onafhankelijkheid – thema’s die nog steeds actueel zijn. 


Namens de sectie geschiedenis 
Sonja Flipsen

« ga terug