Internationalisering naar Dortmund

juni 2024

Vorige week mocht het Internationalisering team (versterkt door Milan Boes) naar Dortmund afreizen voor een Job-shadow mogelijkheid en om contacten vast te leggen voor een partnerschap. De collega’s en leerlingen van de Johann-Gutenberg-Realschule hebben hen alle drie hartelijk ontvangen en rondgeleid door de school. Ook zijn er 6 lessen bezocht waardoor een goed beeld gevormd kon worden van het niveau van de leerlingen, de kwaliteiten van de docenten en de cultuur die er op de JGR heerst.

Om alvast vooruit te blikken op 2 mogelijke uitwisselingsreizen is er ook nog even wat cultuur gesnoven om te kijken wat voor educatief programma de reizen kunnen hebben. Het in Dortmund befaamde Dortmunder U-museum had een mooie tentoonstelling over onvoltooide of verlaten bouwwerken en het kunst- en cultuurgeschiedenis museum had een highlight tentoonstelling opgesteld van hun collectie over 800 jaar kunst.

Met deze reis is de grondslag gelegd voor een mooie en educatieve uitwisseling voor onze school en hopelijk een goede partnerschap met de JGR zodat we veel van elkaar kunnen leren.

« ga terug