Excursie Lille

juli 2024

Donderdag 27 juni jl. vertrokken wij in alle vroegte met onze 3e klassen vwo en havo met Frans en/of Spaans in het profiel richting Lille voor een dagexcursie.  We hebben een ongelooflijk mooie en zonnige dag met elkaar gehad en zowel de docenten als de leerlingen hebben genoten van de Franse sferen in het Parijs van het Noorden. We liepen een speurtocht door de stad zodat we langs de meest bekende gebouwen van Lille kwamen. We hebben ook de kathedraal Notre-Dame de la Treille bezocht; dit meesterwerk maakte op de meeste leerlingen veel indruk. Tussen de middag genoten we van een typisch warme Franse lunch die de leerlingen zoveel mogelijk zelf moesten bestellen.

’s Middags bezochten we het prachtige museum van Lille, waar we onder andere op zoek moesten naar een schilderij waar de Laurenskerk van Rotterdam op staat. Eén van de docenten was zo enthousiast over het museum dat ze besloot om er nog hetzelfde weekend opnieuw naar toe te gaan.

En hierbij ook een pluim voor onze leerlingen die zich ondanks de warmte in de stad zo goed en vriendelijk hebben gedragen. Wat een gezelligheid gaven deze 70 leerlingen ons!

Kortom, het was een mooie dag waarmee we het jaar met elkaar en onze leerlingen fijn konden afsluiten. En voor alle ouders en docenten is het echt een aanrader om deze Franse stad op nog geen 3 uur rijden van Rotterdam te bezoeken.

« ga terug